Elisabeth Blom is sopraan en dirigent. 

 

Ze is als sopraan verbonden aan Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra, Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en het Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich. 

In 2020 richtte ze met drie collega’s vocaal ensemble Hollands Collectief op, een ode aan de Nederlandse componisten uit heden en verleden. Ze is daar werkzaam als sopraan en artistiek leider.

 

Sinds 2017 is ze dirigent van Cappella Breda, als opvolger van Daan Manneke. Voorheen dirigeerde zij vele andere koren.

 

Daarnaast treedt zij op als sopraansoliste, recentelijk met 'Chants de terre et de ciel' van Olivier Messiaen met Rien Balkenende in het Orgelpark Amsterdam. Ze gaf diverse recitals met harpiste Veronique Serpenti.

 

De combinatie van zingen en dirigeren ervaart zij als een groot voordeel: het zingen bij professionele koren verbetert je dirigeer-vaardigheden en vice versa.

 

Elisabeth Blom studeerde Bachelor Koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker, Master Koordirectie aan het Haags Conservatorium bij Jos van Veldhoven en nam deel aan diverse masterclasses voor dirigenten. Haar vocale training ontving ze van o.a. Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel van Hanneke de Wit.